joi, 17 mai 2012

Life-style news:7 alimente periculoase pentru sanatatea ta.

Din cand in cand iti este pofta si mananci alimente despre care stii ca sunt daunatoare si ca au efecte negative pe termen lung.Iata o lista cu alimentele pe care trebuie sa le eviti,dar si motivele concrete pentru care este recomandat sa faci acest lucru.
Inghetata.

Delicioasa si racoritoare mai ales in toiul verii,inghetata pare sa fie un desert preferat mai ales pe canicula,insa acest aliment care la  prima vedere pare inofensiv,are in componenta sa are multi aditivi alimentari,chimicali si grasimi,cat si arome necunoscute ca fiind neurotoxine(daunatoare pentru creier si sistemul nervos).

Cartofii prajiti

Cartofii  prajiti si chips-urile sunt foarte gustosi,dar alimentele prajite nu aduc  nici un beneficiu organismului,ci provoaca doar o serie de dezechilibre.Chips-urile au  in componenta lor acrilamida(este o substanta puternic oxidanta ,mutagena si neurotoxica ,rezultata din combinarea amidonului la temperaturi inalte)iar consumul pe termen lung poate provoca inflamatii care sa dezvolte in timp boli de inima,ateroscleroza.diabet sau Alzheimer.

Gogosi.
Incredibil de gustoase si cu diverse arome,gogosile reprezinta un desert greu de refuzat,insa gogosile contin o cantitate exagerata de grasimi care sunt corelate cu bolile de inima,cancerul si diverse afectiuni ale creierului.Mai mult decat atat ,gogosile contin in medie 300 de calorii,deci sunt un pericol pentru silueta.

Sucuri carbogazoase

In afara de aspartam,adica un inlocuitor al zaharului.care are peste 100 de efecte secundare,si duce la aparitia unor boli extrem de grave ca(cancer,epilepsie,hipotiroidism,lupus,scleroza multipla),sucurile mai contin si o serie de aditivi chimici care duc la orbire,tumori cerebrale,dureri toracice,depresie,pierderea auzului etc.

Bacon

Baconul,si toate alimentele presate in general cresc riscul aparitiei unor boli de inima cu 42% daca sunt consumate in fiecare zi.

Pizza congelata.

Pizza normala nu este unul dintre cele mai nocive alimente,insa varianta congelata este cu siguranta nesanatoasa,din cauza conservantilor artificiali existenti  in aluat.

Hot dog

Hot-dogul este facut din fel de fel de maruntaie,foarte mult aditivi,care pot duce la cancer pancreatic.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu